Szkoła podstawowa De Tassche w miejscowości Ardooie w Belgii od dłuższego czasu borykała się z pewnym problemem. Budynek nie posiadał ani dobrze widocznego wejścia ani recepcji. W ramach projektu rozbudowy, prowadzonego przez firmę Architecten Groep III, stary budynek poklasztorny zastąpiono zupełnie nowym segmentem szkoły. Dzięki płytom Rockpanel Metals w złotym kolorze szkoła stała się bardziej widoczna, a uczniowie, nauczyciele i goście trafiają teraz we właściwe miejsce. 

Projekt rozbudowy szkoły podstawowej 

Ponieważ architekci z pracowni Architects Group III prowadzili już wcześniej projekt częściowej renowacji szkoły, ich dogłębna znajomość budynku umożliwiła im stworzenie odpowiedniej wizji rozbudowy. W nowej przestrzeni budynku znajduje się wydzielony hol wejściowy pełniący funkcję recepcji, mieści on także pomieszczenia sanitarne dla personelu, pokój nauczycielski, sale konferencyjną oraz cztery sale lekcyjne, połączone po dwie, co umożliwia wspólne nauczanie. 

Uzywany produkt:

Rockpanel Metals Custom Design

Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design
Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design
Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design
Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design
Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design
*HERO* Rockpanel case study
Rockpanel Metals De Tassche School
Rockpanel Metals Custom design

Informacje o projekcie:

Projekt: Szkoła podstawowa De Tassche 
LokalizacjaArdooie, Belgia 
ArchitektArchitecten Groep III 
MontażAlgemene timmeren Schrijnwerken Christ Blanquart 
Użyte produktyRockpanel Metals Gold